Matematik

HJÆLP!!!

15. september 2010 af MiniSara (Slettet)

Hej . skal have udregnet alle disse opgaver til i morgen (afleveringsopgave), sagen er simpelthen den, at jeg ikke har nogen ide om hvordan jeg løser opgaverne.. Jeg er lige startet i 1g og min lærer forklare ikke opgaverne, man får dem bare med hjem også skal vi løse det, selvom vi ikke har lært det.. alle de andre fra min klasse har mulighed for at få hjælp hjemme, men jeg kender ingen der kan matematik.. Så jeg håber i evt lige gider hjælper mig & skærer det ud i pap, så jeg rent faktisk lærer at forstå det?

opgave 1:

Bestem værdien af (x+y)/(x-y) når x= 4/3 og y= 2/3

opgave 2:

Hvis x/y = 4/5 og y/x = 3/10 Hvad er x/y så?

Opgave 3:

Udregn ved hjælp af kvadratsætning:

(kvrod8-kvrod5)(kvord8+kvrod5)

opgave 4

Skriv følgende udtryk om ved hjælp af kvadratsætning?

(3a^2)-16b^2

Opgave 5:

Udregn uden hjælpemidler

a. 11^2 - 9^2

b. 99^2-101^2

opgave 6

Reducer udtrykkende

a. (4x-3)*2-(3x+2)*2-7x(x-1)

b. (x-2)^2+(x+3)(x-3)

opgave 7

Skal regnes i hånden; opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

z = (4x^2-9)/(4x^2+9-12x)

Opgave 8

P = (2a+2x)/(a^2-x^2)

- Håber i kan hjælpe mig, de skal afleveres i morgen og har forsøgt at løse dem flere gange uden held..

- lille side spørgsmål ; hvad gør man hvis man ikke kan lærer noget af ens matematiklærer, har haft mange lærer og det er førstegang jeg overhoved ikke kan lærer noget? jeg lå på 10 og 12 i mat sidste år, men efter jeg har fået min nye lærer forstår jeg ingenting overhoved? Han kan snakke i flere timer uden jeg forstår et ord? Hvor meget koster privat undervisning til mat?


Svar #1
15. september 2010 af MiniSara (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2010 af Brateslav (Slettet)

 Opgave 5:

a. 11^2 - 9^2 =

(12-1) (12-1) = 144-12-12+1 = 121

(10-1) (10-1) = 100 - 10 - 10 +1 = 81 = 121-81 = 40 - Resultat

b. 99^2-101^2 =

(100-1) (100-1) = 10.000 - 100 - 100 + 1 = 9801 

(100+1) (100+1) = 10.000 + 100 + 100 +1 = 10.201

9801 - 10201 = 400 Resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Brateslav (Slettet)

opgave 6

Reducer udtrykkende

a. (4x-3)*2-(3x+2)*2-7x(x-1) =

8x-6 -6x-4 -7x^2+7x

8x-6x+7x-6-4-7x^2 =

9x -10 -7x^2 - Resultatet

b. (x-2)^2+(x+3)(x-3)

(x-2) (x-2) + (x+3) (x-3) =

x^2 - 2x -2x +4 + x^2 + 3x +3x -9 =

-2x-2x+3x+3x + x^2 + x^2 +4 -9

2x + 2x^2 -5 - resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2010 af Brateslav (Slettet)

 opgave 1:

Bestem værdien af (x+y)/(x-y) når x= 4/3 og y= 2/3

(4/3+2/3) / (4/3 - 2/3) = 16/9 - 8/9 + 8/9 - 4/9 = 12/9 

Hvis "/" forstås som et divisionstegn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2010 af Brateslav (Slettet)

Hvis x/y = 4/5 og y/x = 3/10 Hvad er x/y så?

Forstår ikke rigtigt, hvad du mener. Vær lidt mere konkret?

x/y = 4/5? Hvad er x/y så?


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.