Matematik

Parabel

15. september 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme en konstant, samt angive hvilke værdier af konstanten der giver henholdsvis 2 og ingen skæringspunkter.

Parablen er: y=2x^2-3x+5

Den anden linje med konstanten er: y=2x+a (a er en konstant)

Min opgave er at bestemme a, så parablen og linjen har et skæringspunkt og derefter angive værdierne for a, når der er to eller 0 skæringspunkter.

Har i øjeblikket om faktorisering af andengradspolynomier, så regner med at det har noget med det at gøre. Forstår det meste af det med faktorisering, men forstår ikke helt hvordan jeg skal bestemme a.

Håber nogle kan hjælpe mig på vej :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mette48 (Slettet)

sæt 2x2-3x+5 =2x+a

find diskriminanten, sæt den =0 og beregn a af ligningen

2 skæringspunkter når d>0

ingen skæring når d<0


Svar #2
15. september 2010 af Imprafir (Slettet)

Jeg får diskriminanten til -31, hvad mener du med at sætte den =0. Skal jeg bare gøre dette, selvom den er -31? Og kan a beregnes ved at isolere x?


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.