Matematik

Hjælp til andengradsligninger

18. september 2010 af Jeame (Slettet)

 Er der nogen der kan hjælpe mig med at få faktoropløst følgende ligning?

x-1

2x¨2+4x-6. 

kan ikke finde ud af hvordan jeg skal få det til at give X/2x+6....

Er der en der vil være sød at pensle det helt ud så jeg kan se hvad det er der sker??

                                                                                               


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af Mimical (Slettet)

Start med nævneren og sæt 2 udenfor en parantes og faktoriser så resten af nævneren.

(x-1)/2(x2+2x-3) = (x-1)/2((x-1)(x+3)) = 1/(2(x+3))


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2010 af mathon

       (x-1)                   (x-1)                      1
     2x2+4x-6    =   2(x+3)(x-1)     =       2(x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af Mimical (Slettet)

#2
 

Det er det samme der står i mit svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2010 af mathon


            ...den lodrette opstilling fremmer overskueligheden...


Svar #5
18. september 2010 af Jeame (Slettet)

 Tak for hjælpen... dejligt der er nogen der kan når man ikke selv kan... 


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.