Matematik

vektorregning

18. september 2010 af lisekim (Slettet)

Håber der er nogle der kan hjælpe:

Når man har et punkt og en vektor og så skal bestemm en ligning på formen y=ax+b for linjen der går gennem punktet og står ortogonalt på vektoren hvordan gør man så ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

Du er da vist doven. den står i din bog.    n = (ab)    og P(x0,y0)

a*(x0 -x) + b*(y0 -y) = 0    indsæt, udregn og isoler y.


Svar #2
18. september 2010 af lisekim (Slettet)

kan man godt bare gøre det ? punktet ligger ikke på vektoren , men man skal bestemme en ligning for den linje der går gennem punktet og står ortogonalt ned på vektoren , altså der er tale om at finde ligningen for den linje der fremkommer når punktet projekteres ned på vektoren ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

#2

kan man godt bare gøre det ? punktet ligger ikke på vektoren , men man skal bestemme en ligning for den linje der går gennem punktet og står ortogonalt ned på vektoren ,

>> yep det er sådan man gør. brug formlen i #1

altså der er tale om at finde ligningen for den linje der fremkommer når punktet projekteres ned på vektoren ??

Hva'? den linie giver ikke mening


Svar #4
18. september 2010 af lisekim (Slettet)

opgave formuleringen lyder præcis sådan her:

Vi betragter et punkt B (1,3) og en vektor b = (43). Bestem en ligning  for linjen der går gennem punktet B og står ortogonalt på vektor b.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

så er det bare #1 du skal bruge


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.