Matematik

Intelgralopgave hjælp plz.

18. september 2010 af Niki92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opg. 7,003

Parablen med liningen y=9-x2 og linjen med ligningen y=x+3 afgrænser en punktmængde M,der har et areal.

Skitser M i kordinatsystem og bestem arealet af M.

Jeg bruger Ti-89

Men er der noget der kan være søde at vise mig hvordan man løser den på grafisk mode ( på ti-89) eller på "udregnings måde"


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2010 af TorbenA (Slettet)

"Udregningsmåde":

Du kan se det, hvis du tegner grafen. Find først ud af, hvor de to grafer skærer hinanden ved at løse ligningen

9-x2 = x+3

Kald skæringspunkterne a og b. Det ser ud til, at parablen "ligger øverst", så du skal integrere 9-x2 - (x+3) fra a til b.


Svar #2
18. september 2010 af Niki92 (Slettet)

Tak mate :)

Svaret er M = 20,833

Men kan du være venlig og  forklare hvorfor "det ser ud til" at parablen ligger øvest?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2010 af NejTilSvampe

 #2 - fordi a<0 så parablens ben må vende nedad. Og siden de to grafer har to skæringens punkter er parablen nødt til at være øverst. 

 Men hvis du bare tager den numeriske værdi af det, render du ikke ind i det problem.

så : 

A(M) = ∫ (9x -x^2 - x -3) dx = | ∫ [(x+3)-(9x -x^2)] dx | 


Skriv et svar til: Intelgralopgave hjælp plz.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.