Matematik

Matematikopgave - DET HASTER

19. september 2010 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

7.C løber morgenløb tre gange om ugen. Eleverne kan vælge mellem tre forskellige ruter til deres morgentur. Der er 24 elever i 7.C.

Er det muligt for de 24 elever at løbe forskellige kombinationer af ruter, således at ingen af eleverne løber nøjagtig den samme kombination af ruter i ugens løb som andre?
 

Husk at begrunde dit svar.

Mit svar:

Ud fra informationen, 3 ruter pr. dag, 3 dage om ugen betyder det er er 9 kombinationer pr. uge. (3*3=9). Og da vi ved at der er 24 elever siger vi; 24/9=2,66666667 - forklaring på ligning: 24 elever skal deles ud på 9 forskellige ruter (24/9) og det betyder at 2,66666667 elever skal løbe samme rute.

Er mit svar korrekt? Hvis ikke, hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Ja det ser ihvertfald rigtigt ud det du har svaret...


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2010 af MieKristensen (Slettet)

Dine beregninger er næsten korrekte. Der er dog en lille fejl.

1. dag er der 3 muligheder

2. dag er der også 3 muligheder

3. dag er der igen 3 muligheder

dvs. 3*3*3=27 forskellige sammensætninger.

Da vi så ved at der er 27 forskellige ruter kan du se at alle elever kan løbe hver sin sammensætning.

Ellers er det rigtigt som du siger med 24 elever fordelt på 27 ruter (24/27) = 0,889 altså kan alle elever løbe forskellige sammensætninger.


Svar #3
19. september 2010 af Streepz (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - det hjalp en del! :-D


Skriv et svar til: Matematikopgave - DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.