Matematik

hældningskoeficient

20. september 2010 af christian011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej hvordan finder man hældningskoeficienten af disse to punkter? 

(1; 4) og (−5; 0)

Og er lidt i tvivl og man skal gå en op ad y akslen når der står (1, 4) eller om det er en hen ad x akslen?? Hvordan er det nu det er? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

man kan ikke finde hældningskoefficient af punkter
men kan finde hældningskoefficient for den rette linje
gennem punkterne


                 a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #2
20. september 2010 af christian011 (Slettet)

 Ups jeg mente også hældningskoefficient af den rette linje. Men skal jeg så aflæse hvilke punkter de rammer?? når det hedder 1,4 skal man så ikke gå 1 op på y akslen og 4 hen på x akslen??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af klotte (Slettet)

Du går altid hen af x aksen først


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af mathon


                 a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1) = (4-0)/(1-(-5)) = (4/6) = (2/3)

du har nu

                          y = (2/3)x + b                                beregn selv b


Skriv et svar til: hældningskoeficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.