Matematik

Hjælp til omformning af lignign

20. september 2010 af VPK (Slettet)

Hej derude!

Jeg har denne opgave:

En linje er givet ved parameterfremstillingen l: (x over y) = ((-3) over 10) + t*((-8) over 2).
Undersøg om linjen l skærer cirklen.

Cirklens ligning:
(x-1,8)^2 + (y-0,8)^2 = 7,6^2


Jeg har indtil videre nået til dette:

x = -3+t*(-8) og y = 10+t*2
(-3+t*(-8)-1,8)^2 + (10+t*2-0,8)^2 = 7,6^2

Jeg ved at jeg nu skal omforme ligningen, og det er så her jeg sidder fast. Hvordan skal jeg gribe det an? Jeg ved hvordan det skal gøres, altså selve teorien i at omforme, så er helt blank..

Jeg vil blive glad hvis der er nogle der kan forklare præcist hvad der sker og hvordan det skal gøres, hvis det giver mening :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2010 af mathon

          68t2 + 113,6t + 49,92 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2010 af mette48 (Slettet)

(-3+t*(-8)-1,8)2 + (10+t*2-0,8)2 = 7,62                 trækker sammen inde i (

(-4,8-8t)2 +(9,2+2t)2=7,62                                            regner ( ud ved at bruge kvadratsetningerne

(-4,8)2+(-8t)2+(-4,8)(-8t)*2 + 9,22+(2t)2+9,2*2t*2=7,62            ganger ud

23,04+64t2+76,8t+84,64+4t2+36,8t=57,76                              trækker sammen

68t2+113,6t+49,92=0

er enig med #1, så passer det nok

Håber det hjælper på forståelsen


Svar #3
20. september 2010 af VPK (Slettet)

Åh tusind, tusind tak til jer begge! Især tak til dig mette, for en god forklaring til hvordan man kommer fra det ene punkt til det næste :)


Skriv et svar til: Hjælp til omformning af lignign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.