Matematik

Hjællp. Haster meget. Har det som lektie til imorgen! :)

20. september 2010 af SabMo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej vil gerne have en formel på følgende spørgsmål:

 - Find den sidste side i trapezet når den ene side er 6, højden er 8, og arealet er 60 cm2. ???

 - Find rumfanget af pyramiderne når: Grundfladearealet (G) er 24cm2, og højden (H) er 12 cm. ???

 - Hvor stor er højden i en pyramide hvor: Grundfladearealet (G) er 16cm2, og rumfanget (V) er 64cm2

 - Find rumfanget af kuglen når pi er 3,14 og. . .

a: radius 3 cm,          b: radius: 8cm,             c: radius 5,1 cm,                 d: radius 7 cm ? ? ?

Kugle : V: 3/4 * 3,14 * r3

Hvor stor en radius i en kugle med

a : rumfang : 4 cm3

b: v: 256 cm3

c: 4000cm

Det hele jeg vil have er formler, jeg vil ikke have svar på opgaverne (for så havde jeg kigger på facitlisten)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Trapez: areal = 1/2 * højde * (a + b)  -  hvor a er toppen og b er bunden eller omvendt

Pyramide: rumfang = 1/3 * højde * grundflade

Kugle: rumfang = 4/3*pi*radius i tredje


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 læg mærke til at der er en fejl i din formel for kuglens rumfang!!

Det er 4/3  * pi * r3   og ikke 3/4


Svar #3
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Jeg tror ikke helt jeg har forstået dine svar:

Hvis den ene side i trapezet er 6cm, højden er 8cm, og arealet er 60cm. Hvad er den sidste side af trapezet så?

Hvor stor er højden i en pyramide hvis grundfladearealet er 16cm og rumfanget er 64cm?

hvad er 4/3 i decimal tal?

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

Trapez:

A = 1/2 * h (a+b )

60 = 1/2 * 8 ( 6 + b) - så skal du bare reducere udtrykket for at finde b - som er den sidste side i trapezet

Pyramide:

V = 1/3 * h * G

64 = 1/3 * h * 16 --- så reducerer du ved at gange med 3 på begge sider og dividere med 16 på begge sider, så får du højden...

4/3 med decimaltal er noget rod ;) - men '/' er en brøkstreg og du kan bruge division i stedet, derfor: 4/3 = 4 divideret med tre = 1,3333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333...


Svar #5
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Ville du ikke skrive ud fra hver opgave hvad formlen er. For jeg er meget forvirret. :)

Men ellers tusind tak, fordi du vil hjælpe mig. :)


Svar #6
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 ...?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Hej vil gerne have en formel på følgende spørgsmål:

- Find den sidste side i trapezet når den ene side er 6, højden er 8, og arealet er 60 cm2. ???

A = 1/2 * h (a+b )

60 = 1/2 * 8 ( 6 + b) - så skal du bare reducere udtrykket for at finde b - som er den sidste side i trapezet

- Find rumfanget af pyramiderne når: Grundfladearealet (G) er 24cm2, og højden (H) er 12 cm. ???

V = 1/3 * h * G

24 = 1/3 * h * 12 --- så reducerer du ved at gange med 3 på begge sider og dividere med 12 på begge sider, så får du højden...

24/12 = 1/3 * h * 12/12   -     12/12 = 1

- Hvor stor er højden i en pyramide hvor: Grundfladearealet (G) er 16cm2, og rumfanget (V) er 64cm2

V = 1/3 * h * G

64 = 1/3 * h * 16 --- så reducerer du ved at gange med 3 på begge sider og dividere med 16 på begge sider, så får du højden...

- Find rumfanget af kuglen når pi er 3,14 og. . .

a: radius 3 cm, b: radius: 8cm, c: radius 5,1 cm, d: radius 7 cm ? ? ?

a)

V = 4/3 * 3,14 * r3

V = 4/3 * 3,14 * 33

Hvor stor en radius i en kugle med

a : rumfang : 4 cm3

V = 4/3 * 3,14 * r3
 

4 = 4/3 * 3,14 * r3

b: v: 256 cm3

c: 4000cm

Håber det hjalp lidt, eller spørger du bare igen


Svar #8
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Tak for hjælpen. Nu giver det hele mere mening.

Men =  r3                    Hvad betyder det? :P


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

r3 betyder r i tredje potens og læses r3 = r*r*r

Fx når radius er 5 fås:

r3 = 53 = 5*5*5 = 125


Svar #10
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 nårrr på den måde.

Nu forstår jeg det. Taak for hjælpen :)


Svar #11
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Hvad er 1/3 i decimal tal, er det ikke 0,33?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 jo eller 0,3333333333333333333333333333333...

på lommeregner: 1 divideret med 3


Svar #13
20. september 2010 af SabMo (Slettet)

 Forstår ikke opgave:

- Hvor stor er højden i en pyramide hvor: Grundfladearealet (G) er 16cm2, og rumfanget (V) er 64cm2

V = 1/3 * h * G

64 = 1/3 * h * 16 --- så reducerer du ved at gange med 3 på begge sider og dividere med 16 på begge sider, så får du højden


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

Du tager udgangspunkt i formlen for rumfanget og sætter alle de tal ind du har så får du:

64 = 1/3 * h * 16  --- hvis vi nu dividerer med 16 på begge sider får vi (jeg bruger ' / ' som divisionstegn:

64/16 = 1/3 * h * 16/16 ----   64/ 16 = 4 og 16/16 = 1

4 = 1/3 * h *1 

4= 1/3 * h ----- der står nu at 4 er lig med en tredjedel af højden. Derfor kan vi få højden ved at gange begge sider med 3

3*4 = 3 * 1/3 *h  ---- 3* 4 = 12 og 3 gange 1/3 er 1 derfor:

12 = 1 * h

12 = h ----  højden er altså 12 cm


Skriv et svar til: Hjællp. Haster meget. Har det som lektie til imorgen! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.