Matematik

Matematikopgave - DET HASTER!

21. september 2010 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Der skal vælges to personer fra 8.C til elevrådet. De er 24 elever i 8.C

a) Hvor mange forskellige kombinationer af to personer findes der?

Mit svar:

24x23/2=276

Jens er 8.C's klasselærer og han går ind for ligestilling, så derfor skal der vælges én pige og én dreng til elevrådet. Der er 15 piger og 9 drenge.

b) Hvor mange forskellige kombinationer findes der så?

Mit svar:

15x9=135

c) Hvis der skal være 2 af samme køn, hvad er mulighederne så?

Mit svar:

9x9=81 (15 piger og 9 drenge - 6 piger kan ikke tilmeldes til elevrådet)

Er mine besvarelser korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du skal ikke dividere med to i den første. Der er 24 elever, som kan opfylde den først plads, og 23 elever der kan opfylde den anden.

b) er rigtigt.

Ved to af samme køn, gør du som i a, men laver en beregning for hvert af kønnene, og lægger de to resultater sammen.


Svar #2
21. september 2010 af Streepz (Slettet)

a) 24x23=552

c) 15x14=210
     9x8=72
     210+72=282

Er det rigtigt?
 


Svar #3
21. september 2010 af Streepz (Slettet)

Skal man ikke dividere med to i den første?

Bemærk: Hvor mange forskellige kombinationer af to personer findes der?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

a) dit eget svar er rigtigt 24*23/2 da a og b er samme kombination som b og a

b) ok

c) 2 piger eller 2 drenge: 15*14/2+9*8/2


Skriv et svar til: Matematikopgave - DET HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.