Matematik

Integralregning

22. september 2010 af noobk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hello,

Jeg er til min blækregning på fredag støt på en opgave, som volder mig problemer.

a) Tegn graferne for funktionerne f(x) = 2 + sin(x) og g(x) = 2 + 2sin(x) i intervallet [0;pi]

Dette har jeg gjort og fundet ud af, at g(x) er større eller lig med f(x) i det pågældende interval

b) En linje parallel med y-aksen kærer de to grafer i punkterne A og B. Bestem den maksimale længde af linjestykket AB.

(Svaret er angivet i facitlisten, og det er 2,598)

Jeg har prøvet mig frem med logisk tænkning, men er ikke kommet frem til noget fornuftigt. Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af peter lind

f(x) = g(x)! Du må have skrevet opgaven forkert ned.

Lad linjens ligning være y = y0. Find så skæringspunkterne med f og g og dermed A og B. Disse er naturligvis afhængig af y0. Find afstanden(eller kvadratet på afstanden) mellem A og B. Du har nu en funktion af y0, som du kan finde maksimum for på normal måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af TorbenA (Slettet)

Du skriver Integralregning. Mangler der ikke et integraltegn eller ordet "areal" et eller andet sted? Ellers er svaret 1.

Du må nok lige spørge igen.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.