Matematik

Potenfunktion

23. september 2010 af adoY (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået stillet en opgave, hvor jeg bliver bedt om at finde den procentvise stigning af y når x stiger med henholdsvis 1 og 10 cm. Eksisterer der en konstant procentvis stigning af y, når x stiger med en værdi såsom 1 eller 10? Hvis ja, hvordan skal denne så udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2010 af mathon

efter opgaveteksten at dømme, lyder det som om, der er tale om en eksponentialfunktion


Svar #2
23. september 2010 af adoY (Slettet)

 Hold kæft, det er der sgu da osse, det bare mig der forvirret :P Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af mathon

                             y2/y1 = aΔx


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af mathon

                                   ((y2-y1)/y1)·100% = (aΔx - 1)·100%

                                   (Δy/y1)·100% = (aΔx - 1)·100%


Skriv et svar til: Potenfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.