Matematik

Tetraeder

24. september 2010 af etspm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt problemer med denne opgave, håber i kan give mig et par hints til hvordan man eventuelt kunne løse/gribe den an: 

Vi ser på en familie af tetraedre, som er defineret ved hjælp af to parametre α og u således:

α,u =((0,0,0),a(α),b(α),c(α,u)) ,

hvor

a(α) = (α · cos(π/6), α · sin(π/6), 0)

b(α) = (α · cos(π/6), −α · sin(π/6), 0)

c(α,u) = (2 ·α·cos(π/6),0,u) 


Antag, at det totale overfladeareal af (α,u) er fast og er givet ved

Areal(α,u) = 1


Bestem – under den betingelse – de to parameterværdier α og u således at rumfanget af (α,u) er størst muligt.

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tetraederet er ikke et regulært tetraeder. Det har en ligesidet trekant med sidelængde α som grundflade og højden er u. Sidetrekanterne er ligebenede trekanter med grundlinie α og sider √(α2/3 +u2) . Man kan derfor opstille er udtryk for tetraederets overfladeareal, der skal fastholdes til 1. Tetraederets rumfang er

V = (u/3)·α2·(√3)/4


Skriv et svar til: Tetraeder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.