Matematik

Vm(f)

04. april 2005 af MarieB (Slettet)
Sidder og koger med matematikken... har en forskrift f(x)=(5x^2)/(x^2+4)

Jeg skal bestemme værdimængden... men har ikke grafen så kan ikke aflæse. Skal jeg tegne grafen for at bestemme Vm(f)??? Mon ikke der er en smartere måde at gøre det på? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2005 af erdos (Slettet)

Bestem monotoniforhold, lokale ekstremaer og de asymptotiske egenskaber.

Svar #2
04. april 2005 af MarieB (Slettet)

hmm... monotoni forhold og lokale ekstrema har jeg bestemt... asymptoter har jeg godt nok ikke fundet, men det melder opgaven heller ikke noget om???

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Grafen for f har en vandret asymptote med ligningen y = 5, hvilket du kan indse ved at dividere x^2 op i polynomiumsbrøkens tæller og nævner og dernæst udnytte et par af regnereglerne for grænseværdier (for x-> +/- inf).

Værdimængden kan dernæst angives på grundlag af monotoniundersøgelsen, de asymptotiske forhold samt det faktum, at f er kontinuert (f er opbygget af kontinuerte funktioner).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2005 af Duffy

Vm(f) = [0;5[


Duffy

Skriv et svar til: Vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.