Matematik

Differentialligning

25. september 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg har problemer med denne opgave fra Gyldendals Gymnasiematematik A, arbejdsbog: 2010

Væksthastigheden af en størrelse y er omvendt proportional med y. Proportionalitetsfaktoren er 5.

a) Opskriv en differentialligning, som y må opfylde

Grafen for en partikulær løsning til differentialligningen fra a) går gennem punktet P(4;1)

b) Bestem en ligning for tangenten til denne graf i punktet P

Hvad skal jeg gøre??


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2010 af peter lind

a) væksthastigheden er y'. At den er proportional med 1/y betyder at den kan skrives som konstant/y.

b). Hældningen af tangenten er y', som du kan finde i punktet ved at sætte de givne værdier ind i differentialligningen.


Svar #2
26. september 2010 af sasc (Slettet)

så a) y'=5/y

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_103.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af mathon

                  


Svar #5
26. september 2010 af sasc (Slettet)

Jeg mener at jeg bare skal gøre sådan her:

Ved indsættelse af P’s koordinator i differentialligningen fås hældningen af tangenten i P
f'(4)=5/1=5
Ligningen for tangenten bliver så:
y-1=5(x-4) ⇔ y=5x-20+1⇔ y=5x-19
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af mathon

...netop  :-)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.