Matematik

hjælp

26. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

jeg skal opstille to ligninger med to ubekendte: nogle der kan give en hjælpe?

Et håndboldhold tabte to sæsoner 9 kampe. I de 36 spillede kampe lykkedes det at få 48 points. Hvor mange kampe vandt holdet på de to sæsoner, når man får 2 points pr. vundet kamp og 1 point pr. uafgjort kamp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

V = vundet T = tabt U = uafgjort  T = 9

V + U + T = 36   <=>   V + U = 27

2*V + 1*U +0*T =48   <=>   2*V + U = 48


Svar #2
27. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

V + U = 27    <=>   U = 27 - V   indsættes i den anden ligning:   2*V + (27 - V) = 48   nu skulle det være nemt at finde V.

resultatet sættes       her    ^|    så finder du U.


Svar #4
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

hvilken del forstår du ikke ??


Svar #6
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

hvilke ligninger jeg skal regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

#3

V + U = 27    <=>   U = 27 - V      her er første ligning

2*V + U = 48                                og her er anden ligning

indsæt første ligning(hvor vi har U udtrykt ved V) i den anden ligning:   2*V + (27 - V) = 48   Isoler nu V. skriv når du har resultatet (eller mellemregninger)


Svar #8
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

2*V+27 = 48


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

#8

når parentesen hæves står der 2*V+27 - V = 48   <=>    V + 27 = 48     så trækker vi 27 fra på begge sider:

V + 27 - 27 = 48 - 27      <=>     V = 21      de har altså vundet 21 kampe   

det indsætter vi i første ligning fra #7:    U = 27 - V = 27 - 21 = 6

 


Svar #10
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Hm.. Jaa... og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

Prøv lige at læse din opgave igen. Hvad var det som vi skulle finde??


Svar #12
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Hvor mange kampe holdet vandt på de to sæsoner,


Svar #13
28. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Når, så de har vundet 21 kampe .!


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.