Matematik

HJÆLP !!!

26. september 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

kan nogen hjælpe mig med denne opgave som er vedhæftet.

Er det sådan her man laver opgave a)

pH = -log (H^+)
pH = -log(2*10^-6)
pH= 5,698970004

Men hvordan skal jeg så lave opgave b)

Vedhæftet fil: mat hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

yep.

pH = 6,3 = -log([H+])

10-6,3 = 10log([H+]) = [H+]


Svar #2
26. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan du laver opgave b ) :(

isolere du bare [H+ ] eller hvordan er det du gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

isoler bare [H+].   tager 10( ) på begge sider    husk at 10x er den inverse funktion til log(x) :  10log(x) = x.


Svar #4
26. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

Kan en af jer vise hvordan man isolere den første formel trin for trin , fordi jeg er ikke helt sikker ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

pH = 6,3 = -log([H+])   <=>

-6,3 = log([H+])   <=>

10-6,3 = 10log([H+]) = [H+]

[H+] = 10-6,3 =  5,01*10-7


Skriv et svar til: HJÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.