Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Funktionsopdelt regnskabsafslutning - Optalt varelager

27. september 2010 af idenu (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder og er ved at lave en funktionsopdelt regnskabsafslutning, og er i tvivl om hvordan følgende efterpostering skal konteres.

Råvarelageret er optalt og værdiansat til kr. 728 efter FIFO-metoden.

Primo saldo på råvarelageret er: 3164

Hvor og hvad skal debiteres og krediteres?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Normalt plejer der at være foretaget et varekøb i løbet af regnskabsperioden. Men hvis det ikke er sket er vareforbruget  VF

VF= VLprimo - VLultimo  + varekøb   hvor varekøbet i løbet af regnsskabsperioden, efter de oplysninger du har givet er 0 kr.      Værdien af varelageret falder fra 3164 kr til 728 kr. Værdien falder med 3164-728 = 2436 kr. De 2436 kr kr som varelageret formindskes med krediteres fra varelager kontoen, og de 2436 kr debiteres på vareforbruget. Vareforbruget er en variabel omkostning på resultatopgørelsen, mens varelageret er et aktiv på balancen.  


Svar #2
28. september 2010 af idenu (Slettet)

@ramme2

Tak for dit svar.

Problemet er bare at mit regnskabsafslutning er for en produktions virksomhed, og er derfor funktionsopdelt. Jeg har altså tre forskellige lagre. råvarer, varer under fremstilling og færdigvarer. 

-

Råvarelageret er optalt og værdiansat til kr. 728 efter FIFO-metoden.

Ifølge lagertilgangssedler er der indgået færdigproducerede varer for kr. 2.782.

Færdigvarelageret er optalt til kr. 875.

-

saldiene på de tre konti er:

Råvarer 3.164 (debet)
Varer under fremstilling 1.652 (debet)
Færdigvarer 651 (debet)

Råvarelageret skal f.eks. krediteres med forskellen altså 3164-728=2436

-

Mit problem er dog stadigvæk at jeg ikke kan finde ud af hvad jeg skal omkostningsfører det altså hvor jeg skal debiterer.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. september 2010 af MogensE (Slettet)

Jeg har lavet en opgave magen til, og du er helt forkert på den.


Svar #4
28. september 2010 af idenu (Slettet)

 @MogensE

Men kunne du så ikke forklare mig hvordan jeg så skal efterposter det?


Skriv et svar til: Funktionsopdelt regnskabsafslutning - Optalt varelager

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.