Matematik

Procent regning

27. september 2010 af Katrinebergandresen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg håber meget på jeres hjælp.

Jeg sidder her med en opgave i Matematik som jeg simpelthen ikke kan grade.

Opgaven lyder;

I forbindelse med et huskøb deponeres 100.000 kr. på en konto. Der skrives renter hver måned og efter 3 mdr. står der 101.265,30 kr. på kontoen.

a) Beregn den månedlige rente i procent.

Skriv endelig hvis du kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

100000*(1+r/100)3 = 101265,30. Det giver cirka 0,4 procent pr. måned. Regn selv ud hvor meget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af Mimical (Slettet)

Formelsamlinger kan bruges til den slags:

K = K0 · (1+r)n

Hvor K0 er startkapital, r er rentefoden og K er kapital efter n terminer.

Du har således:

101.265,30 = 100.000 · (1 + r)3

Kan du selv løse resten?

Og som Hr. Morsing skriver skal du være opmærksom på rentefoden, dvs. 4% skrives som 4/100 = 0,04


Svar #3
27. september 2010 af Katrinebergandresen (Slettet)

Mange tusind tak til jer begge.

Det var da en start :o)

jeg forsøger mig ligemed resten, ellers hører I fra mig ;)


Svar #4
27. september 2010 af Katrinebergandresen (Slettet)

Nu har jeg så kigget lidt i min formelsamling og jeg når frem til denne formel;

Kn = K (1 + X)n

Nu er mit spørgsmål så bare. Hvad er Kn, K og X ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af mathon

            Kn = Ko·(1+r)n

   Kn er kapitalen efter n-rentetilsrivninger
   Ko er den oprindeligt indsatte kapital
   r = p/100 er rentefoden og p er terminsrenteprocenten
   n er antal kapitalfremførte terminer = antalrentetilskrivninger


Svar #6
27. september 2010 af Katrinebergandresen (Slettet)

Men hvordan finder jeg rentefoden? :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det, du skal gøre, er at starte med begyndelsen. Vi antager, at du sætter 100 kroner i banken til 4% pr. år. Efter et år er kapitalen så blevet til 104 kroner, eller skrevet som 100*(1+0,04)1. (Læs: De 100 kroner plus renten). Efter to år, så må dette tal være vokset. Vi skal altså tage 4% af de 100*(1.04) = 104 kroner, som du har efhvervet efter det første år, så vi får 100*1.04*(1+0,04) = 100*1,042. På den måde kan vi blive ved, så vi efter n år får en kapital på 100*1,04n. Ved al matematik gælder det om at få fat på det grundlæggende, ellers forstår man ikke noget. I historietimen og i geografitimen kan du springe noget over og alligevel få lidt ud af det, men det kan du ikke i matematik. Det  er det, der gør det vanskeligt i starten. Hver eneste linie, hvert eneste tegn i din matematikbog er vigtig for forståelse af fotsættelsen, og fortsættelsen bygger på alt det foregående. Du kan sagtens læse om Napoleon uden at kende til den græske mytologi eller om rokokkotiden uden at kende til empiretiden, selvom det er bedst af få det hele med.


Svar #8
27. september 2010 af Katrinebergandresen (Slettet)

Ja, og når det kommer til matematik forstår jeg stort set ingenting.

- Og slet ikke når det kommer til procent.

Kan ikke forstå hvordan jeg kan finde renten pr. måned ved hjælp af formlen ovenfor.

Beklager at jeg er lidt bøvlet :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2010 af mathon

isoler r

                    Kn = Ko·(1+r)n

                    (1+r)n = (Kn/Ko)

                    (1+r) = (Kn/Ko)1/n

                     r = (p/100) = ((Kn/Ko)1/n  - 1)

                     p = ((Kn/Ko)1/n - 1)·100


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.