Matematik

tang. lign

27. september 2010 af kritiko (Slettet)

hej kan i se hvor det går galt:

en funktion f er bestemt ved f(x) = x2-4x+2

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A(1,-1)

f(x) = x2-4x+2

f ´(x) = 2x-4

f(1) = 2*1-4= -2

y = -2*(x-1)+(-1) ?? jeg kan ikke få det til at passe hvad skal ligningen give?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af peter lind

Det er skam rigtig nok. Du bør lige gange parantesen ud og trække sammen


Svar #2
27. september 2010 af kritiko (Slettet)

jeg får ligningen til at være -2x -1 er det ikke forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af peter lind

Jo -2*(x-1)+(-1) = -2x+2-1


Svar #4
27. september 2010 af kritiko (Slettet)

hvad skal ligningen give når jeg trækker det sammen


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af exatb

Hældningen har du korrekt fået til -2

Du skal så sætte hældning og punkt ind i y = ax + b for at finde b værdien

-1 = -2 * 1 + b

b = 1

y = -2x + 1


Skriv et svar til: tang. lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.