Matematik

variabel

27. september 2010 af waltemar (Slettet)

en stokastisk variabel X kan antage værdierne 0,1,2 og 3. det oplyses, at P(X=1) = P(X=2) = 1/4.

det oplyses desuden at P(X ≤ 1) = 7/12.

bestem P(X=0) og P(X=3)
 

jeg har spurgt men jeg forstår ikke opgaven er virkelig kørt sur


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er

P(X=0) = P(X≤1) - P(X=1) = 7/12 - 1/4 = 1/3

Endelig skal gælde

P(X=0) + P(X=1) + P(x=2) + P(x=3) = 1,

så P(X=3) = 1 - 1/3 - 1/4 - 1/4 = (12-4-3-3)/12 = 2/12 = 1/6


Skriv et svar til: variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.