Matematik

HAAAAAASTIIIGT

27. september 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man denne  her eksponentielle funktion.

2,64 = 0,69053869 * 1,0626595^x

Mvh

Ludvig


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

c = a·bx

ln(c) = ln(a) + x·ln(b)

x = ln(c/a) / ln(b) = log(c/a) / log(b)

Indsæt selv dine tal.


Svar #2
27. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

men det er jo f(x) = b * a^x  ???

Jeg forstår ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo lige meget, hvad man kalder koefficienterne, bare man gør det konsekvent. Indsæt dine værdier for a, b og c i løsningsformlen for x. Byt om på a og b, hvis du kun kan finde ud af det på den måde.


Svar #4
27. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

er denne her metode rigtigt eller ?

0,69053869 * 1,0626595^x = 2,64

1,0626595^x = 2,64 - 0,69053869

1,0626595^x = 1,94946131

log (1,0626595^x) = log (1,94946131)

x * log( 1,0626595) = log (1,94946131)

x = log( 1,0626595) / log (1,94946131)


Svar #5
27. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

jeg har lige fundet ud af at det ikke er rigtigt :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ret i, at det ikke er rigtigt. Du skal dividere med 0,69053869 . Prøv nu at indsætte i den færdige løsningsformel i #1 .


Svar #7
27. september 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal indsætte det :(

Kan nogen hjælpe hastigt , da det er til i morgen ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den generelle ligning er, jvf. #1

c = a·bx

ln(c) = ln(a) + x·ln(b)

x = ln(c/a) / ln(b) = log(c/a) / log(b)

I din ligning er

a = 0,69053869
b = 1,0626595
c = 2,64

der så skal indsættes i udtrykket for x

så x = log(c/a) / log(b) = 22,06612


Skriv et svar til: HAAAAAASTIIIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.