Matematik

Grænseværdi

27. september 2010 af naunii (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg har svært ved..

En funktion er givet ved f(x,y)= xy + sin(x-y).

Lim (x,y) --> (-2,-2) f(x,y) cos(x-y).

Hvad er grænseværdien?

Hvordan gør man? Håber der er nogen der kan hjælpe mig, da jeg er helt lost :)

Mvh,


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

er det grænseværdien for (x,y) → (-2,-2)  af f(x,y)·cos(x-y) ?

Både funktionen f(x,y) og f(x,y)·cos(x-y) er kontinuerte og definerede for (x,y) = (-2,-2) , så gænseværdien er = funktionsværdien.


Svar #2
27. september 2010 af naunii (Slettet)

hvordan finder jeg funktionsværdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x=-2 og y=-2 i udtrykkene. Da er x-y = 0, så cos(x-y) = 1 , sin(x-y) = 0 , og f(x,y) = (-2)2 = 4


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.