Kemi

termodynamik

28. september 2010 af simbhu1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

heey .. :)
sidder lidt fast i denne opgave.. ved ikk helt hvordan jeg skal komme vidre.. nogen der kan hjælpe ?
tusind tak :)

Ved fuldstændig forbrænding af ethan kan der dannes enten H2O(g) eller H2O(l):
C2H6(g)+O2(g) --> CO2(g)+H2O(g)

C2H6(l)+O2(l) --> CO2(l)+H2O(l)

a) Afstem de to reaktionsskemaer.
2C2H6(g)+7O2(g) --> 4CO2(g)+6H2O(g)

2C2H6(l)+7O2(l) --> 4CO2(l)+6H2O(l)

b) Beregn deltaH^O(med streg)(entalpi) for de to reaktioner.

Reaktionen for fordampning af vand kan skrives:
H2O(l)--> H2O(g)
c) Beregn deltaH^O(med streg)(entalpi) for denne reaktion.

d) Sammenhold resultaterne fra b) og c).

e) Beregn på grundlag af resultaterne fra b) den øvre og nedre brændværdi for ethan i MJ/kg. Sammenlign med tabelværdier.
 

håber nogen kan hjælpe tak ..


Svar #1
28. september 2010 af simbhu1 (Slettet)

... nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af Avadur (Slettet)

 Du skulle gerne kunne slå ΔHθ værdierne op i en data bog.

Derefter er det bare at bruge at  ΔHθ = ∑(ΔHθ for produkterne) - Σ(ΔHθ for reaktanterne.) 


Svar #3
28. september 2010 af simbhu1 (Slettet)

du har ikke lige tallene slået op vel ? :)

kan nemlig ikke finde min bog :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Phienix (Slettet)

ΔHθ(C2H6)g = - 84.0 kJ * mol-1
ΔHθ(O2)g = 0 kJ * mol-1
ΔHθ(CO2)g = -393.51 kJ * mol-1
ΔHθ(H2O)g = - 241.8 kJ * mol-1
ΔHθ(H2O)l = - 285.8 kJ * mol-1
 

At have CO2, O2 og C2H6 på væskeform på samme tid i en reaktionsblanding lyder for mig lidt usandsynligt...


Svar #5
29. september 2010 af simbhu1 (Slettet)

tusind tak .. har du tid til at prøve at regne det ud ? for mine resultater er helt ved siden af ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2010 af Phienix (Slettet)

2 C2H6 (g) + 7 O2 (g) --> 4 CO2 (g) + 6 H2O (g)

ΔRHθ = 4*(-393.51 kJ * mol-1) + 6*(-241.8 kJ*mol-1) - ( 7*0 + 2*(-84.0 kJ*mol-1) )
           = - 1574.04 kJ * mol-1 -1450.8 kJ * mol-1 + 168 kJ * mol-1
           = -2856.84 kJ * mol-1
           ≈ -2.86 MJ * mol-1

Er du sikker på din anden reaktion er med alle stofferne på væskeform? for det lyder godt nok underligt for mig.


Svar #7
29. september 2010 af simbhu1 (Slettet)

eeeej.. det er der den ligger.. det mig som er dum.. !

2 C2H6 (g) + 7 O2 (g) --> 4 CO2 (g) + 6 H2O (l)

kun den sidste der er l..

tusind tak.

vil du os regne denne ud for mig ?

ved faktisk heller ikke hvad jeg kan skrive i c :S er det med nye tal ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2010 af Phienix (Slettet)

Den reaktion du har skrevet nu har ΔRHθ = -3120.8 kJ * mol-1, du må selv prøve at regne lidt :)

C) giver 44.0 kJ * mol-1, der tager du ΔH for vand i gas og trækker ΔH for vand i væskeform fra. Vær opmærksom på fortegn :)

Mht. brændværdi er jeg mere i tvivl, men mener at det svarer til den energi, der bliver frigjort ved at forbrænde 1 kg udgangsstof. Hvorvidt man så blot kan bruge ΔH og regne 1 kG C2H6 om til mol og gange det antal mol på for at finde energien tør jeg ikke sige om er rigtigt, har ikke hørt meget om brændværdier før.

Hvis det dog kan laves på den måde får jeg en nedre brændværdi på ~95 MJ og en øvre på ~104 MJ. Lyder dog af ret meget, og lad være med at se det som en mulig løsning for jeg kan meget vel være gal på den :).


Svar #9
30. september 2010 af simbhu1 (Slettet)

nogen der ved hvordan man kan løse den sidste ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2010 af Logisk (Slettet)

 kan der gives udregning for c. da jeg ikke rigtig forstår forklaringen ? ? ? ?


Skriv et svar til: termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.