Matematik

hjælp til potensfunktion

28. september 2010 af jokeren100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved:

hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram. Nedenstående tabel viser antal kræftdødsfald for forskellige indtag af frugt og grønt.

Intag af frugt og grønt (gram) 225 625

Antal kræftdødsfald 15 000 9 000

b) Hvad er det daglige indtag af frugt og grønt, hvis det årlige kræftdødsfald er 10 000?

c) Hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større, hvis det årlige antal kræftdødsfald i Danmark var 5 % mindre?
 

Kan hjælpe mig hvad jeg skal gøre i opgave : b og c?

på forhånd tak


Brugbart svar (3)

Svar #1
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

b)  Løs  f(x) = 10000

c) Løs  f(p*x) = 0.95*f(x)  og find p


Svar #2
28. september 2010 af jokeren100 (Slettet)

jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2010 af kieslich (Slettet)

I TII ville jeg skrive : f(x) := b*xa       Med de værdier du nu fandt i a)

og så   solve(f(x) = 10000,x)      giver svaret til b)   da f(x) = kræftdødsfald = 10000

then   solve(f(p*x) = 0.95*f(x),p)       giver svaret til c)


Skriv et svar til: hjælp til potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.