Matematik

Stabilgrus.

29. september 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau


Det oplyses, at sammenhængen mellem prisen og mængden af stabilgrus kan
beskrives ved
 

y =ax + b ,


hvor x er mængden af stabilgrus (m3), og y er den samlede pris (kr.).
a) Bestem tallene a og b. (hvilket jeg har gjort og fået disse resultater; a=1250 og b=255)

men...
b) Hvad fortæller tallet a om prisen for stabilgrus?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Mimical (Slettet)

Hvordan har du bestemt a og b? Ud fra det du oplyser kan det ikke lade sig gøre. Der mangler noget i dine oplysninger!


Svar #2
29. september 2010 af Krustin (Slettet)

jeg har en tabel. Men er den relevant, for at fortælle hvad a fortæller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Konstanten a er prisen for 1m3 grus. Konstanten b kunne f.eks. være omkostningerne for udkørsel af gruset til kunden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af ramme2 (Slettet)

a og b er beregnet forkert. Stabilgrus koster ikke 1250 kr/m3.  Det har jeg købt flere gange. Du har måske byttet om på a og b
 

a fortæller om den pris som 1m3 stabilgrus koster (kr/m3) .  b fortæller om prisen for at få kørt stabilgrus ud til kunden uanset mængde.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi kan ikke (og skal ikke) afgøre, om konstanterne er beregnet korrekt. Af og til regnes der opgaver med urealististisk indhold. Men vi er helt enige i fortolkningen af de to konstanter.


Svar #6
29. september 2010 af Krustin (Slettet)

Altså, nu bliver jeg jo helt i tvivl om jeg har regnet a og b korrekt.

Tabellen er således:

Stabilgrus i m^3: 4            6        8        10        12    14

Samlet pris i kr: 2275   2788  3300  3813  4325  4838


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2010 af ramme2 (Slettet)

a) Bestem tallene a og b. (hvilket jeg har gjort og fået disse resultater; a=1250 og b=255)

y = ax+b      Hvis du laver en regneforskrift og indsætter disse tal du er kommet frem til, vil resultaterne i tabellen ikke stemme. Hvis du derimod bytter om på konstanterne a og b giver regneforskriften meget god mening.

Jeg går ud fra at du er kommet frem til tallene ved hjælp af lineær regression i et CAS-værktøj. Derfor vil du have små afvigelser hvis du sætter stabilgrus i m3  (x-værdierne) ind i forskriften    y = 255x + 1250


Skriv et svar til: Stabilgrus.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.