Almen studieforberedelse (AT)

Metode i filosofi

29. september 2010 af Knap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skriver AT i filosofi og biologi, hvor jeg har om Descartes' menneske - og natur-/dyresyn.

Jeg er en smule i tvivl om den metode man bruger i filosofi til sådanne opgaver. Jeg kender til SENAT-metoden, men er det bare den jeg skal forklare?

Man bruger også induktion og deduktion, som jeg mener er naturvidenskabelige metoder, inden for filosofien - et humanistisk fag. Hvordan skal det forstås?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2010 af Megatron1 (Slettet)

Spændende emne!

Mht. dine refleksioner om metoderne. Har du tænkt på, at det er sjældent - jeg (er naturvidenskabelig) har faktisk aldrig brugt en naturvidenskabelig metode, når det ene fag er fra det naturvidenskabelige fakultet - at man bruger de naturvidenskabelige metoder i de naturvidenskabelige fag?

Som regel bruger man humaniora til at forstå naturvidenskab. Med andre ord du plejer jo at læse en tekst for at forstå nogle naturvidenskabelige principper, dvs. du bruger den hermeneutiske spiral.

SENAT-metoden omfatter lige såvel analyse og fortolkning. Så metoden synes jeg da, du skal nævne, men udvide ved at påpege, analyse indgår i det osv.

Håber, at jeg har kunnet hjælpe dig lidt på vej! Held og lykke med dit meget spændende AT-projekt.


Svar #2
30. september 2010 af Knap (Slettet)

Hej :)

Det kan jeg i hvert fald bruge - mange tak! Har både nævnt den hermeneutiske spiral og SENAT-metoden, for tænkte nok de hang sammen.

Skulle aflevere i dag og skal fremlægge i morgen, så det ville være godt at kunne uddybe metoden lidt mere end jeg har skrevet i synopsen, så nu må vi se hvordan det går!


Skriv et svar til: Metode i filosofi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.