Matematik

Reducér

29. september 2010 af gona94 (Slettet)

Nogen der vil hjælpe mig med at lave dem ? 

1. (2a + b)^2 – 3a (a - 2b) – 10ab

2. (x - y)^2 + 3y (x – 3y) – x ( y + x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer så.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af SirBille (Slettet)

Benyt regnereglerne:

(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab

(a-b)^2 = a^2  b^2 - 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af JW09496 (Slettet)

4a^2+b^2+3a^2+6ab-10ab -->

7a^2+b^2+4ab

Du siger 2 gange x - 2 gange y og 3y gange x........osv. Du skal gange det der står udenfor parenteserne ind på hvert led(tal)

Det skal give -8y^2......


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det første er desværre ikke rigtigt.

1.    (2a + b)2 - 3a(a - 2b) - 10ab = 4a2 + 4ab + b2 -3a2 +6ab -10ab = a2 + b2

2.   (x - y)2 + 3y(x - 3y) - x(y + x) = x2 -2xy + y2 +3xy -9y2 -xy -x2 = -8y2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.