Matematik

Help

29. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

En ABC har sidelængderne a=12, b=18 og c =27. PQR er ensvinklet med ABC, og den korteste side i PQR har længden 18. Bestem de to resterende sider i trekanten?

Jeg kan ikke helt finde ud af at stille det op.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af dnadan (Slettet)

Ensvinklede trekanter, herom gælder
a/a2=b/b2=c/c2

Da a er den korteste side i trekant ABC, så er den korteste side i trekant PQR a2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find skalaen mellem de to trekanter. Den korteste side i ABC er a=12 , den korteste side i PQR er 18. De to andre sider forholder sig i det samme forhold, da trekanterne er ensvinklede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2010 af Noerholt (Slettet)

 den korteste side i trekant ABC er 12 

trekanterne ser ens ud de har bare forskellige størrelser

prøv på at finde størrelses-forholdet.

18/12=1.5 hjælper det ikke hvis du bare ganger de to andre tal fra trekant abc med 1.5 så? det er mit forslag.


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.