Matematik
Asymptoter
06. april 2005 af
Veeand (Slettet)
Godaften.
Jeg har problemer med flg. opgave:
f(x)= x^3-x^2+4 / x^2
Jeg skal gøre rede for de to asympototer; jeg har gjort rede for den vandrette, men så sidder jeg også fast.
Håber I kan hjælpe mig igang.
På forhånd mange tak
Jeg har problemer med flg. opgave:
f(x)= x^3-x^2+4 / x^2
Jeg skal gøre rede for de to asympototer; jeg har gjort rede for den vandrette, men så sidder jeg også fast.
Håber I kan hjælpe mig igang.
På forhånd mange tak
Svar #1
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Husk de relevante parenteser, når du opskriver brøkudtryk.
Vi ser, at
f(x) = (x^3 - x^2 + 4)/x^2 = x - 1 + 4/x^2
Undersøg differensen
f(x) - (x-1)
for x gående mod +/- inf. Hvad kan konkluderes?
//Singularity
Vi ser, at
f(x) = (x^3 - x^2 + 4)/x^2 = x - 1 + 4/x^2
Undersøg differensen
f(x) - (x-1)
for x gående mod +/- inf. Hvad kan konkluderes?
//Singularity
Svar #2
06. april 2005 af Veeand (Slettet)
Allerede ved divisionen får jeg problemet.
Kunne du gennemgå divisionen trin for trin?
Det ville hjælpe en masse
Kunne du gennemgå divisionen trin for trin?
Det ville hjælpe en masse
Svar #3
06. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Divisionen udføres blot ved at dividere x^2 op i hvert led af tællerpolynomiet x^3 - x^2 + 4;
(x^3 - x^2 + 4)/x^2 =
x^3/x^2 - x^2/x^2 + 4/x^2 =
x - 1 + 4/x^2
//Singularity
(x^3 - x^2 + 4)/x^2 =
x^3/x^2 - x^2/x^2 + 4/x^2 =
x - 1 + 4/x^2
//Singularity
Skriv et svar til: Asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
