Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

pris + omsætning

01. oktober 2010 af rosiette (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg har afsætning og doms værdierne og derud fra skal jeg finde omsætning og prisen, hvordan gør man det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

DOMS = ? OMS / ? AFS    = ændring i omsætningen/ ændring i afsætningen

⇒ DOMS = (OMS2 -OMS1) / (AFS2 - AFS1)   ⇒  (OMS2 - OMS1) = DOMS/  (AFS2 -AFS1)  

Du bliver nok nød til at stille en konkret opgave herinde i virksomhedsøkonomi for at få det svar du ønsker. Differensomsætningen bliver af virksomhederne brugt  til beregne om det kan betale sig for en konkret virksomhed at øge sin afsætning yderligere, udover den afsætning de har i forvejen.   Hvis DOMS - DOMK >0  (differensomsætningen minus differensomkostningerne er større end 0) kan det betale sig for virksomheden at øge sin afsætning. DOMS-DOMK kaldes også differensbidraget.    Jeg har ikke kendskab til at DOMS bruges til beregne virksomhedens samlede omsætning, men det kan godt være tilfældet på højt niveau.  


Svar #2
02. oktober 2010 af rosiette (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: pris + omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.