Matematik

Parabel

02. oktober 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ville lige høre om hvordan man finder hvilke værdier af c der er, når en parabel har to skæringspunkter eller ingen. Jeg at d<0 betyder ingen løsninger og d>0 betyder at der er to skæringspunkter, Nogle der kan hjælpe`?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af diamante (Slettet)

kender du a og b ?


Svar #2
02. oktober 2010 af Imprafir (Slettet)

Ja det gør jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2010 af mathon

         b2 - 4ac ≥ 0

         4ac ≤ b2
                                 for a > 0:
                                                  c ≤ b2/(4a)
                                                       
                                 for a<0:
                                                  c ≥ b2/(4a)      
                                       


Svar #4
02. oktober 2010 af Imprafir (Slettet)

Forstår ikke helt dit svar... Skal jeg dividere b^2 med 4*a og så har jeg c?? Eller skal jeg bruge solve? Fx hvis a=3 og b=2 så skriver jeg 4*3*c < 2^2 (Også bruge solve til at finde c?)


Svar #5
02. oktober 2010 af Imprafir (Slettet)

Tror lige jeg skriver de funktioner opgaven har, kan være i at man kan forklare det på en anden måde så...

Funktionerne er:                      y=-x^2-3x+c                             og                              y=x-3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af mathon

a = (-1)
b = (-3)

                       d = b2 - 4ac = (-3)2 - 4(-1)c = 9 + 4c

                       d ≥ 0 kræver
                                                    9 + 4c ≥ 0
                                                    4c ≥ 9
                                                    c ≥ (9/4)


 
 

                                                   

     
 


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.