Matematik

Find et udtryk for y

02. oktober 2010 af BurhanG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde et udtryk for y:

Jeg har den her formel:

y=x/((√L/s+1)*(√L/s-1))

L=3,148m

s=11,464m

Spørgsmålet lyder:

"Indsæt værdierne for L og s i udtrykket for y og find således et udtryk for y og dermed det sted hvor Samson bør springe i vandet for at opnå den optimale tid."

Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde udtrykket for y.
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis kvadratrødderne omklamrer (L/s), kan du forenkle udtrykket lidt:

y = x/((L/s)-1)

Hvad er x og y ?


Svar #2
02. oktober 2010 af BurhanG (Slettet)

Vi har hverken x eller y. og hvordan forenkler du det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forenklede det til det udtryk i #1. Nævneren er jo på formen (a+b)(a-b) . Jeg spurgte om, hvad x og y beskriver. Der er åbenbart en funktion, der skal optimeres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af stskru (Slettet)

skal du ikke bare indsætte L og S ´s værdier på pladserne i Formlen..

y=x/((√L/s+1)*(√L/s-1))

y=x/((√3,148/11,464+1)*(√3,148/11,464-1))


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

#4  Det mener jeg også


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af multi376 (Slettet)

 hvordan har du fundet l og s, da jeg ikke får det samme l og s værdier


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 #4 Hun har ikke divideret med strækning altså 20m og 10m og fundet hastighed


Svar #8
03. oktober 2010 af BurhanG (Slettet)

Værdierne af L og s bliver bare givet til mig i opgaven.
Og ja.. Det er en optimerings opgave.

Hvis jeg sætter min værdier ind på L og s pladser..  og når jeg skriver det ind på lommeregneren, så kan den ikke give svar pga.  (√3,148/11,464-1)  fordi det vil give en negativ tal.  Jeg arbejder med komplekse tal, så vi kan godt tage kvadratroden af noget negativt..   men min udtryk bliver jo til noget som ligner:  y=0,7868765*x         
Det tal er bare tilfældig..  men vil det være en god nok svar på opgaven?    Jeg troede nemlig at man skulle finde y..  altså at man også skulle finde x og så får et tal frem og ikke y=0,7868765*x
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det vil nok være bedre, hvis du stiller hele opgaven tl rådighed.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2010 af stskru (Slettet)

nej jeg har heller ikke samme L og S jeg har også divideres dem med 10 og 20 meter


Skriv et svar til: Find et udtryk for y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.