Matematik

Polynomier

03. oktober 2010 af Hejsa2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en matematik opgave om Tredjegradspolynomier, som går ud på at jeg skal forklare hvad jeg selv forstår ved et polynomium.

Men jeg tænkte på om polynomium og polynomier er det samme?

Tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af SirBille (Slettet)

polynomium = ental

polynomier = flertal


Svar #2
03. oktober 2010 af Hejsa2 (Slettet)

når okay tak skal du have..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af SirBille (Slettet)

så lidt.


Svar #4
03. oktober 2010 af Hejsa2 (Slettet)

men er tredjegradsligninger og tredjegradspolynomier så også det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af SirBille (Slettet)

ikke helt.. en tredjegradsligning er fx. x^3 = 27 som har løsningen x=3. Et tredjegradspolynomium er fx. y=x^3 hvor du så har en funktion du kan tegne.


Svar #6
03. oktober 2010 af Hejsa2 (Slettet)

det fordi min emneopgave hedder Tredjegradspolynomier.

Men i spørgsmålet står der, gør rede for løsning af 2-3 forskellige typer tredjegradsligninger. :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af SirBille (Slettet)

hmm.. Ved ikke helt hvad din lærer søger der, men du kan vise en hvor ligningen er lig nul (homogen), en hvor den er forskellig fra 0 (inhomogen), og en hvor b og c er nul.

fx:

-3x^3 + 2x^2 + x = 0

-3x^3 + 2x^2 + x = 12

-3x^3 = 12


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.