Andre fag

Debat: Abort og etik

07. april 2005 af Philantropist (Slettet)
Er det moralsk rigtigt eller forkert at få foretaget en abort? og hvad er det, der gør det "rigtigt" eller "forkert"- Kan man argumentere for at et foster har specielle rettigheder? Hvis ja, hvad er grunden til disse rettigheder?

det er svært etisk spørgsmål, men giv dit bud!

mvh Phil.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2005 af nator (Slettet)

hey

Mit bud er at i de fleste tilfælde er det godt at få foretaget en abort fx. hvis man var blevet voldtaget. Der findes jo folk, som ikke tør at fortælle det i starten.
Jeg kunne forestille mig offeret måske ikke engang er i stand til at kunne tage sig af et barn.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2005 af madsing (Slettet)

Efter min overbevisning, så er det umuligt at lave en konkret regel for om abort er en god ting eller ej.
Hvis det drejer sig om en pige på 17 år som fx går på gymnasiet og hvis hun vælger at få barnet skal gå ud af gymnasiet.
Jeg har fuld forståelse for de piger som synes det er svært og utrolig hårdt at få fjernet "en del" af sig selv, men de problemer som de kan få senere tror jeg næsten altid vil overgå den svære beslutning af få fjernet barnet.
Et andet aspekt i denne problemstilling er, hvornår foretages aborten? - Hvis forsteret ikke har udviklet bevidsthed er det naturligvis nemmere at forsvare en abort.

//Madsing

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2005 af Abbotsford (Slettet)

Nu siger du rettighed... En rettighed er noget der er formuleret i lovene... Intet andet (hvilket er grunden til at menneskerettighederne ikke er rigtige rettigheder) Så hvis fostre har rettigheder er det fordi der er skrevet en lov om det. Det kan godt være at andre mener at der er moralske love fra oven, men det kan ikke bevises. Abort... Hmm jeg tror aborten, rent praktisk, har gjort verden til et bedre sted. Man skulle næsten udvide abortloven, jeg kender et foster der er 216 måneder gammelt, han er træls og jeg så gerne at hans mor fik en abort... (det sidste var ikke seriøst)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2005 af xyz (Slettet)

Kære Philip,
Mange etikere mener, at abort ER et etisk dilemma! Problemstillingen afhænger af , fra hvilken vinkel du betragter dette. Indenfor etikken er der en gruppe utilitarister, som vurderer etiske problemstillinger udfra værdier, som de selv giver. Dette bliver en subjektiv vurdering, idet vi alle vurderer udfra egne udgangspunkter.
Andre vurderer udfra en grænse, hvor man fokuserer på, hvornår et foster er et egentligt liv. Denne definition af et foster er forskellig fra nation til nation, religion til religion og samfund til samfund etc. Endvidere går man i den vestlige verden meget op i den gravide kvindes værdier, hvilket har den konsekvens, at vi i vores del af verden mange foretrækker kvindes liv fremfor fosterets liv... Det jeg vil prøve at have frem her er, at etik & moral kan anskues fra mange vinkler. Det vigtge er, at kende argumenterne der ligger bag!

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2005 af xyz (Slettet)

* mange gange

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2005 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg mener ikke, at det er helt forsvarligt at føde endnu et uønsket barn ind i verdenen. Der er så mange børn, der i forvejen har det dårligt, så hvorfor skulle man føde endnu flere? Hvis abort forbydes i samtlige lande på Jorden, og det tænkes, at kun en ubetydelig brøkdel stadig vil få foretaget abort, vil det kun gøre ondt værre.
Desuden er jeg i den tro, at der er for mange mennesker på Jorden, det er ikke bæredygtigt nu - og det bliver ikke ligefrem mere bæredygtigt hvis der kommer mange flere mennesker på Jorden.
Mht. om det er mandedrab at foretage en abort, fordi et foster i princippet også er et menneske, siger jeg nej, det er ikke mandedrab af en strafbar karakter. Fostret har sandsynligvis bedre af aldrig at have fået en bevidsthed end af at blive født ind i en verden, hvor der ikke er nogen, der vil kendes ved det..
Men det er jo bare mine meninger. Jeg ved, som #4 også påpeger, at der er mange andre meninger derude. Se eventuelt også på forskellige religioners opfattelse af aborter. Og for den sags skyld brug af prævention...!

Skriv et svar til: Debat: Abort og etik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.