Matematik

differentialkvotienten for f'(x)

04. oktober 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.. Er der nogen der ved hvordan man løser denne ligning

f(x)= 2*x(1+x^2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en funktionsforskrift. Hvilken ligning tænker du på ?


Svar #2
04. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

Jamen altså opgaven lyder på at jeg skal bestemme differentialkvotienten f'(x) for følgende funktion..

Det er opgaver som..
f(x)=5x + 2
f'(x)=5

f(x)=1/3x^3 + 1/x
f'(x)= x^2 - 1/x^2 ...

Er bare i tvivl om lige præcis det stykke


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Avadur (Slettet)

 Gang ind i parentesen og differentier som en sum funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) = 2x(1+x2) . Gang parentesen ud og differentier, eller brug reglen for differentiation af et produkt.


Svar #5
04. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

så der til sidst står.. 2x* 2x .. eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2010 af Avadur (Slettet)

  f(x)= 2*x(1+x^2) 

f(x)=2x(1+x2), gang ind på hvert led: (2x*1)+(2x*x2)

f(x)=2x+2x^3.


Differentier nu som en sum: f ' (x) = 2+6x2


Svar #7
04. oktober 2010 af studerende20 (Slettet)

Mange tak:)!


Skriv et svar til: differentialkvotienten for f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.