Matematik

hjælp

04. oktober 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved at (4^a)*(2^b) = 1 og at (8^a)/(4^b) = 1/128

jeg skal finde (16^a) / (2^b)

hjæææææælp !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af peter lind

Skriv potenserne om til 2k1*a*2k2*a


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har 4a·2b = 1 og 8a/4b = 1/128

hvor af (4a·2b)2 = 16a·4b = 1 og

            4b = 27·8a , så

16a·27·8a = 1 , dvs

27·(27)a = 1 , dvs

(27)a+1 = 1 , hvoraf a+1 = 0 eller a = -1 . heraf fås nu

2b = 4 , hvoraf b = 2. Vi har nu

16a/2b = 16-1/22 = 2-6 = 1/64


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.