Matematik

HJÆLP differentialkvotient som væksthastighed

05. oktober 2010 af morten-erichsen (Slettet)

HEJ Studie Portalen. Jeg har problemer med denne opgave håber i kan hjælpe

Hilsen Morten

a)

Befolkningstallet i et lille land kan beskrives ved hjælp at modellen:

b(t)=1,4·e0,3t

hvor t er antallet af år efter 2008 og b(t) er antallet af indbyggere (i mio.)

Hvor mange procent vokser antallet af indbyggere om året? (hint: ekt=(ek )t).

jeg har forstået det som at a=ek men hvordan udregner jeg e0,3??

b) Hvilket år runder befolkningen de to millioner?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

e0,3 = exp(0,3) = (e)^0,3

b) Løs ligningen b(t) = 2 .


Svar #2
05. oktober 2010 af morten-erichsen (Slettet)

Tak

men forstår stadig ikke hvad jeg skal gøre i opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Beregn tallet e0,3 og udtryk det i %.

b) Løs ligningen b(t) = 2, altså

1,4·e0,3t = 2


Svar #4
05. oktober 2010 af morten-erichsen (Slettet)

jamen jeg forstår ikke hvordan man udregner e0,3 giver det ikke bare det samme?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se #1 ... e0,3 = exp(0,3) = 1,349859 . På 1 år vokser indbyggertallet da med e0,3 -1 = 0,349859 ≈ 35%


Svar #6
05. oktober 2010 af morten-erichsen (Slettet)

Tusind tak for hjælpen det var fordi jeg troede exp bare var en forkotelse af expand men forstår det nu Tusind tak


Skriv et svar til: HJÆLP differentialkvotient som væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.