Matematik

Andengradspolynomien.

05. oktober 2010 af mortenbuch (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :)

Et andengradspolynomium f er bestemt ved: f(x)a*x2+bx+c
Det oplyses at f har nulpunkterne -2 og 4, samt af f(1) = 4,5
a) Bestem tallene a, b og c.
 

Hvad løser jeg denne opgave?

er virkelig på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 et andengradspolynomium kan også skrives  f(x) = a(x-r1)(x-r2)   hvor r1 og r2 er dine rødder.

så  f(x) = a(x+2)(x-4)  

sæt 1 ind på x's plads og 4,5 på y's plads og løs for a.


Svar #2
05. oktober 2010 af mortenbuch (Slettet)

 OKay mange tak :)


Svar #3
05. oktober 2010 af mortenbuch (Slettet)

 findes der ikke en formel for, hvordan man finder a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 mortenbuch, det er en meget simpel isolerings øvelse.

4,5 = a*(1+2)(1-4)  <=> a = 4,5 / (1+2)(1-4) = ??


Skriv et svar til: Andengradspolynomien.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.