Matematik

optimering...HJÆLP!!!

06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

En åben kasse har rumfanget 144 liter = 144 000 cm^3. Kassen skal være dobbelt så lang, som den er bred. Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst mulig.

Overfladeareal:
endeflader: 2•h•x
sideflader: 2•h•2x
bund: x•2x = 2x^2

V=h•x•2x
144 000=h•x•2x
h=72000/x^2
2•h•x+2•h•2x+2x^2
definer:f(x)=2• 72000/x^2 •x+2•72000/x^2 •2x+2x^2
f'(x)
b=x=47,62203
144 000=h•47.6•2x
l=2•47.6=95,2

144 00=h•47,6•95,2
h=45000/14161=45000/14161≈3,177742
 

facit-listen siger h=31,7 cm, men jeg får den til 3,2

jeg ved kke, hvad jeg har lavet forkert. b og l er rigtig.

ER DER NOGEN, DER KAN HJÆLPE MiG?


Svar #1
06. oktober 2010 af Lillozz (Slettet)

hehe jeg tror jeg har fundet ud af det...h=72000x^2 =72000/47,6^2


Skriv et svar til: optimering...HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.