Matematik

Blækregning hjælp!

06. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har 2 opg. jeg skal have hjælp til ;)

Et tv til normalpris 8760 kr. sættes under udsalg 30% ned.

1. Hvor mange kr. er nedsættelsen?

2. Hvor meget koster fjernsynet under udsalget?

Jeg har en idé om hvordan jeg skal løse om opgaven her kommer den:

1. 8760 - 2628 = 6132

2.  8760 * 30/ 100 =2628

Er det rigtig plzz hjælp ;)

opg 2

Fra københavn til korsør er der ca. 110 km.

Jensen kører denne strækning på 1 time og 40 minutter.

1. Hvor mange km/t kører han i gennemsnit?

2. Hvor længe ville han være om turen med 50 km/t ?

plzz hjælp er helt blank i den sidste opg. ;/ !!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 1. 8760*30/100= 2628

2. 8760-2628=6132

det er rigtigt hvad du har gjort


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

opgave 2

1.

 1 t  og 40 minutter er ca. 1,667 timer

110/1,667= 66 km/t


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

opgave 2

2. 110/50= 2,2 timer = 2 timer og 12 minutter


Svar #4
06. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Vent lige i opg 1 står min udregning så forkert

jeg har altså byttet om på 1 og 2 nååårrr ;)


Svar #5
06. oktober 2010 af Marianne271 (Slettet)

Taaak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Blækregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.