Matematik

Vektorregning:S

06. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa :)

Har lige et spørgsmål som jeg er i tvivl om..:

I et koordinatsystem er givet vektorerne

vektor a={t-1,2} og vektor b={3,t}

Bestem de værdier af t, for hvilke vektor a og vektor b er parallelle.

Vil bare gerne have det forklaret så jeg kan prøve:)

-Stina:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Isomorphician

Prikproduktet af vektor a og tværvektoren til vektor b skal være lig 0.


Svar #2
06. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Det ser ikke ud til at jeg kan få det til at passe.

Har prøvet at "solve" den, mne du siger prikproduktet af vektor a og vektor b?:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af Isomorphician

((t - 1), 2) x (-t, 3) = 0 <=>

(t - 1)(-t) + 2*3 = 0...


Svar #4
06. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Hej igen.

Har prøvet men det virker ikke. Tænkte på om du måske kunne skære det lidt ud i pap. Evt med nogle beregninger eller noget?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2010 af Isomorphician

(t - 1)(-t) + 2*3 = 0 <=>

-t2 + t + 6 = 0, som løses som en almindelig andengradsligning mht. t.


Skriv et svar til: Vektorregning:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.