Matematik

Vektorregning:SS

06. oktober 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa :)

Har lige et spørgsmål som jeg er i ikke finde ud af..:

I et koordinatsystem er givet vektorerne

vektor a={t-1,2} og vektor b={3,t}

Bestem de værdier af t, for hvilke vektor a og vektor b er parallelle.
 

Nogen der kan hjælpe mig?:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af NejTilSvampe

 for to parallelle vektorer gælder der at arealet af det parallelogram de udspænder må være 0. Eller rettere sagt de kan ikke udspænde et parallelogram.

dvs. determinanten af de to vektorer skal være 0.

|det(a,b)| = 0  

det er en matrix, men du får nok en ligning i retning af 

(t-1)*t - 2*3 = 0 

t^2 - t - 6 = 0 

(t+2)(t-3) = 0 => t = -2 v t = 3


Skriv et svar til: Vektorregning:SS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.