Matematik

Variabel

08. oktober 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tid (min)      5          10        15        20         25      30
km-tæller 112,1   113,9   116,2   118,2   120   121,9
 

 y = 1,396x + 110,12

e) Hvad er betydningen af tallene i formlen?
Hvad fortæller de om Jens' cykeltur?
 

Er der nogen der kan hjælpe forstår ikke denne spm.?


Svar #1
08. oktober 2010 af Fener1907 (Slettet)

e) Turen, som Jens er ude på, er 18 kilometer lang. Benyt svarene fra spørgsmål d) og e) til at komme med et bud på, hvor lang tid hele turen kommer til at tage (dvs. I udformer en prognose).


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Din opgave ser ud til at være gået i cyklisk selvsving, da man i #1 har et spm. e) der forudsætter svarene i spm. d) og e), og i #0 har vi et andet spm e) .

Hvis man kan formode, at cykelturen starter til x=0, findes svaret på det sidste spm. ved at løse ligningen

(y-110,12) = 18 = 1,396x .


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

y = 1.396x + 110.12

klokken x = 0 starter Jens ved 110.12 km stenen.   han kører med 1.396km per minut = 84km/h


Skriv et svar til: Variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.