Studievejledning

stx eller htx?

08. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej jeg går i 9.klasse og er særligt god til matematik, biologi og fransk samt dansk.. Jeg er ikke så vild med fysik, historie og samfundsfag..

Er det så bedst at jeg vælger STX eller HTX?

Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. oktober 2010 af Rosekide (Slettet)

Husk at HTX ikke bare er matematik. Der er også andre naturvidenskabelige fag, du skal beskæftige dig med! Jeg ville foreslå stx.


Svar #2
08. oktober 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

 Tak, jeg har også selv tænkt at STX ville være bedre, der er også flere muligheder på STX.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. oktober 2010 af Freeclimber (Slettet)

2# Hvilke muligheder har du med STX, som du ikke har med en HTX?

Lad være med at tænke super meget over det faglige -  i bund og grund er der ikke en kæmpe forskel. Du skal være særligt opmærksom på at HTX er meget gruppe- og praktisk orienteret. Vil du læse videre på Aalborg universitet er du langt bedre rustet med en HTX end STX, da vil have beskæftiget dig med struktuering af rapporter på over 10 sider allerede her. Det kommer som et chok for mange, at man skal skrive rapporter på 100+ sider ...

Jeg synes du skal tage ud til åbent hus når det bliver aktuelt. Hvad du vil bagefter efter er fuldstændig lige meget - det du skal bruge på en videregående uddannelse skal du nok lære der. Din ungdomsuddannelse er bare et mindre fartbump uden større betydning end dine muligheder for at vælge et studie efterfølgende.. Så vælg det hvor du kan få de bedste karakterer, det er det eneste det handler om...


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. oktober 2010 af MaibritG

Jeg er helt enig med Freeclimber. Det handler ikke primært om hvorvidt du vælger HTX eller STX, da det i den sidste ende kommer til at dreje sig om dine fagkombinationer. Skal jeg dog følge din tankegang mht. yndlingsfag, så ville jeg helt klart fravælge STX, og tage HTX, da historie ikke er et obligatorisk A-niveaus fag (ja, du får faktisk ikke et traditionelt historiefag), som det er på HTX. Samfundsfag og fysik kan du næsten ikke komme udenom begge steder.

Ta' ud og besøg de enkelte uddannelsessteder og find ud af, hvilket sted, der giver dig den bedste mavefornemmelse. Det plejer jeg at sige til de brobygningselever, jeg er vejleder for.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: stx eller htx?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.