Matematik

Trigonometri - retvinklet trekant

09. oktober 2010 af ick (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Opgaven lyder:
"I en retvinklet trekant er vinkel A = 66 grader og siden a = 7,8.

Tegn en skitse af trekanten og bestem længden af de to sidste sider og den sidste vinkel"

Jeg kan simpelthen ikke komme videre. Jeg ved hvad vinkel A, B og C er, men jeg kan ikke bruge cos eller sin, fordi jeg ikke har hypotenusen.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Isomorphician

Brug tan.


Svar #2
09. oktober 2010 af ick (Slettet)

 okay, tak :) kigger lige på det!

har lige et til spørgsmål:

ved en anden opgave skal jeg finde siden a.

jeg har fundet ud af stortset alle informationer undtagen den ^.

jeg ved C = 90 grader, c = 12

B = 65,376 grader, og b = 5

A = 24, 624 grader, men a = ????

hvad kan jeg gøre?


Svar #3
09. oktober 2010 af ick (Slettet)

 ^har fundet ud af det!


Skriv et svar til: Trigonometri - retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.