Matematik

matricer????hurtig hjælp tak!!

12. oktober 2010 af aisha_123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

to matricer skal ganges med hinanden (Se filen) .. hvordan skal gange dem???

Og hvordan regner jeg lige denne her (meget vigtigt): ((1+(i*k)/x)*e^-k*a-x*a) * ((1+(i*k)/x)*e^-i*k*a-x*a) = ???

Please hjælp mig!

Se filen også

Vedhæftet fil: matricerne.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af KK_88 (Slettet)

Hej Aishe_123,

Man ganger to matricer således (taget udgangspunkt i din vedhæftede fil):

Husk: 2 * 2   *   2 * 2 = 2 * 2 matrice.

(A * E + B * G)   (A * F + B * H)

(C * E + D * G)  (C * F + D * H)

Go' studielyst!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2010 af leoemil (Slettet)

Lige en rettelse til KK_88,

Der er ikke noget som hedder "en matrice". Ordet er "en matrix"


Svar #3
12. oktober 2010 af aisha_123 (Slettet)

Er der  ikke nogen der kan hjælpe med: ((1+(i*k)/x)*e^-k*a-x*a) * ((1+(i*k)/x)*e^-i*k*a-x*a))


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2010 af KK_88 (Slettet)

Tak Leoemil,

Jeg kan huske, at jeg til første lektion i matrixregning fik at vide, at det hedder en matrix, flere matricer, men det er lykkeligt glemt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Las os skrive det lidt mere overskueligt:

(1 + ik/x)·e-ka-xa ·(1 + ik/x)·e-ika-xa

Jeg formoder, at der er tale om komplekse tal med i som den imaginære enhed. Hvad vides der om k, a, og x? (er de reelle, f.eks.).


Svar #6
12. oktober 2010 af aisha_123 (Slettet)

der står absolut  intet om det..

de to har jeg valgt ud fra matricerne, så jeg kan se hvordan de bliver regnet..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

OK. Jeg kan ikke lige se sammenhængen med dine matricer. Hvis udtrykket er som anført i #5, har vi

(1 + ik/x)·e-ka-xa ·(1 + ik/x)·e-ika-xa = (1+ik/x)·e-xa·(e-ka + e-ika) .

Hvad er det, du ønsker at opnå her?


Skriv et svar til: matricer????hurtig hjælp tak!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.