Fysik

Gnidningskoefficient

13. oktober 2010 af scharbach (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende opgave som giver problemer:

En plastickasse kan stå på et skråtstillet bord uden at begynde at, så længe bordets vinkel med vandret er mindre end 25 grader.

Hvad er den statiske gnidningskoefficient?


Svar #1
13. oktober 2010 af scharbach (Slettet)

*at glide.


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Ved 25grader er trækkraften Fhiv lig med gnidningskraften Fgnid    

Tegn og du skal se:     Fhiv =  Ft *sin(25)       Fgnid = μ*FN     FN er normalkraften, FN = Ft*cos(25)   og μ er gnidningskoefficienten.   Nu er det så bare at sætte det hele sammen og finde μ.


Svar #3
14. oktober 2010 af scharbach (Slettet)

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj kl. 09:49 af fuckmath

#2

Ved 25grader er trækkraften Fhiv lig med gnidningskraften Fgnid    

Tegn og du skal se:     Fhiv =  Ft *sin(25)       Fgnid = μ*FN     FN er normalkraften, FN = Ft*cos(25)   og μ er gnidningskoefficienten.   Nu er det så bare at sætte det hele sammen og finde μ.

jeg har fået det samme opgave. Er der en som kan forklare hvordan de tre formler skal sættes sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj kl. 10:25 af fuckmath

#4
#2

Ved 25grader er trækkraften Fhiv lig med gnidningskraften Fgnid    

Tegn og du skal se:     Fhiv =  Ft *sin(25)       Fgnid = μ*FN     FN er normalkraften, FN = Ft*cos(25)   og μ er gnidningskoefficienten.   Nu er det så bare at sætte det hele sammen og finde μ.

jeg har fået det samme opgave. Er der en som kan forklare hvordan de tre formler skal sættes sammen?

jeg prøvet  mig frem til det og fik gnindningskoefficienten til at være -0,13353

kan det passe?


Skriv et svar til: Gnidningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.