Matematik

Hjælp haster!

14. oktober 2010 af ThomsenThomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey søde mennesker, er I ikk' søde at hjælpe mig med denne? Er helt lost..!

Bestem en regneforskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem

a) (2,3) og (-1,9)

b) (-3,2) og (-4,1)

c) (-5,1) og (7,1)

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten a = (y2-y1)/(x2-x1) og opskriv så ligningen y = f(x) = a·(x-x1) + y1 i hvert af de tre tilfælde.


Svar #2
14. oktober 2010 af ThomsenThomsen (Slettet)

Når ja, nu kan jeg huske det! Tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

a) Du skal skal først finde hældningskoefficienten ved hjælp af formlen  a =( y2-y1)/(x2-x1) i ligningen y=ax+b

(x1;y1) =  ( 2,3)       (x2,y2) = (-1,9)   dette sættes op på formlen for a     a = (9-3) / (-1-2) = -2

vi har nu et udtryk for y= -2x+b     der kan vælges mellem en de to værdier for x og y . Der vælges den første.

3= -2*2+b   isoler b der er skæringspunkt med y aksen indsæt b i   y=-2x+b

nu er du klar til at lave resten selv


Skriv et svar til: Hjælp haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.