Matematik

Taylor polynomier

24. oktober 2010 af Elturis (Slettet)

Hej, nogen der kan hjælpe mig med at løse denne problem?

Bestem Taylor polyynomiet af grad 3 omkring t = -3 for funktionen

    f(t) = cosh(t2 + t)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af peter lind

Du skal finde f(3), f'(3), f''(3), f'''(3)   Taylorpolynomiet er så

f(t) ≈f(3) + f'(3)(t-3)+f''(t)/2!(t-3)2 + f'''(t)/3!(t-3)3


Svar #2
24. oktober 2010 af Elturis (Slettet)

Super, tak. Men hvis jeg nu for eksempel havde denne funktion f(x) = x * √(4 - x2)  og skullee bestemme anden - ordens taylor polynomiet omkring x = 1. Hvad skulle jeg så gøre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af peter lind

Find f(1), f'(1) og f''(1) Taylorpolynomiet til anden orden er så f(1)+f'(1)(x-1)+f''(1)(x-1)2/2!


Svar #4
24. oktober 2010 af Elturis (Slettet)

Ahhh, sådan, super, tusind tak for hjælpen begge to ;) 


Skriv et svar til: Taylor polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.